Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderul sudcoreean: Seului şi Phenianul se pot îndrepta spre pace şi reunificare

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaОфициальный визит В.Путина в Республику Корея
Официальный визит В.Путина в Республику Корея - Sputnik Moldova
Abonare
Park Geun-hye a atenţionat că respectarea acordului la care s-a ajuns după negocieri îndelungate este o condiţie necesară pentru asta.

CHIŞINĂU, 1 sept — Sputnik. Preşedintele Coreei de Sud, Park Geun-hye, a declarat că Seulul şi Phenianul ar putea lua calea „păcii şi reunificării”, dacă ambele părţi vor respecta acordul semnat recent.

КНДР отмечает 60-ю годовщину окончания Корейской войны - Sputnik Moldova
Kim Jong-un: Acordul cu Seulul este o şansă istorică de reconciliere

Amintim că în rezultatul unor negocieri îndelungate, părţile au convenit asupra îmbunătăţirii relaţiilor şi reluării contactelor între rudele care au pierdut legătura în urma dezbinării pe criterii naţionale.

„Ne putem mişca în direcţia cooperării pentru instaurarea păcii şi reunificarea pe peninsula Coreeană, dacă vom asigura îndeplinirea acordului, la care am ajuns cu mare greu”, citează agenţia Yonhap, declaraţia făcută de Park Geun-hye în cadrul şedinţei cabinetului de miniştri.

Preşedintele sud-coreean şi-a exprimat, de asemenea, speranţa că întâlnirile familiilor despărţite vor avea loc fără dificultăţi, negocierile preliminare pentru pregătirea acestora fiind planificate pentru 7 septembrie.

Fluxul de știri
0