Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kim Jong-un: Acordul cu Seulul este o şansă istorică de reconciliere

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaКНДР отмечает 60-ю годовщину окончания Корейской войны
КНДР отмечает 60-ю годовщину окончания Корейской войны - Sputnik Moldova
Abonare
Decizia comună de încetare a escaladării conflictului dintre Seul şi Phenian trebuie să stopeze confruntarea militară dintre ţări, a declarat liderul RPDC

CHIŞINĂU, 28 aug — Sputnik. Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a declarat că acordul privind încetarea escaladării conflictului dintre RPDC şi Coreea de Sud este „o şansă istorică”, dar a menţionat că acordul a fost posibil datorită forţei militare a Coreei de Nord.

„Declaraţia comună este şansa istorică principală pentru diminuarea confruntării militare acute şi trecerea de la relaţiile dezastruoase dintre cele două Corei spre o cale de pace şi încredere”, citează agenţia Reuters declaraţia lui Kim Jong-un, apărută în mass-media nord-coreeană după încheierea şedinţei Comisiei Militare Centrale a RPDC.

Potrivit Agenţiei Centrale de Ştiri din Coreea, Kim Jong-un a menţionat că acordul a fost semnat „datorită forţei militare gigantice cu mijloace nucleare de constrângere, create de marele partid”.

Fluxul de știri
0