Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De Ziua Independenţei Moldovei, la Orhei a fost inaugurat un parc restaurat

Abonare
După o reconstrucţie de proporţii, parcul preferat al orheenilor a devenit iarăşi un loc tradiţional de odihnă.

CHIŞINĂU, 28 aug – Sputnik. În ultimii ani, parcul avea nevoie de o restaurare serioasă. Într-un termen foarte restrâns, primăria Orhei a reuşit nu doar să-i redea înfăţişarea de altă dată, ci şi să-i imprime un aspect modernă şi civilizată. A fost amenajată intrarea în parc. Au fost reparate complet havuzul şi scara-cascadă. A fost amenajat un teren de joc şi s-au activităţi suplimentare de înverzire. Şi toate aceste lucrări de restaurare au fost executate în doar o lună.

„Parcul „Ivanos” este o tradiţie a Orheiului care datează deja de foarte mulţi ani. Noi am decis ca parcul „Ivanos” să fie primul dintre proiectele legate de înverzirea oraşului. Pentru că ne-am dori foarte mult ca orăşeni să vină aici cu plăcere, să-şi petreacă timpul liber, să-şi invite oaspeţii care le vor veni din alte oraşe. Acesta este doar primul proiect. Vă garantez că până în vara anului viitor vom mai face minimum încă un parc, dar posibil chiar două”, a declarat primarul Orheiului, Ilan Şor, în cadrul inaugurării complexului istoric al parcului.

Примэрия города Оргеева - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Primăria Orhei a anunţat progarmul de festivităţi consacrat Zilei Independenţei

Şeful administraţiei orăşeneşti le-a mai pregătit localnicilor o surpriză – în parcul renovat, lângă havuz, a fost instalată compoziţia „Eu iubesc Orheiul”.

„Cunoscutul scriitor Tommaso Campanella are o lucrare întitulată „Cetatea soarelui”. În ea se povesteşte despre faptul că oamenii au dorit să construiască „o cetate a soarelui”, dar nu le reuşea pentru că nu erau uniţi, fiecare îşi vedea de interesele sale. Ilan a avut suficient talent pentru a-i uni pe toţi. Pentru că a reuşit să constituie această echipă, pentru că dumneavoastră l-aţi susţinut, pentru că sunteţi cu toţii într-un gând, pentru că sunteţi împreună – dumneavoastră, Ilan, consilierii. Sunt sigură că vă va reuşi totul. Vă mulţumesc pentru faptul că oferiţi un astfel de exemplu ţării noastre. Posibil, acesta ar putea semnifica începutul succesului nostru”, a menţionat directorul general al agenţiei „Novosti — Moldova”, Rita Ţvic la ceremonia de inaugurare.

Parcul „Ivanos” a fost amenajat acum 80 de ani şi este cel mai vechi parc din Orhei.

Fluxul de știri
0