Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primăria Orhei a anunţat progarmul de festivităţi consacrat Zilei Independenţei

© Sputnik / Yana ZaharovaПримэрия города Оргеева
Примэрия города Оргеева - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria oraşului Orhei este prima care şi-a anunţat programul de festivităţi ce se vor desfăşura la 27 august curent, cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 25 aug – Sputnik. Într-un comunicat al primăriei Orhei se menţionează că programul oficial va începe la ora 9.00, în fața Primăriei, unde primarul Ilan Șor va prezenta Garda Populară reanimată, care va ajuta poliţia orăşenească să menţină ordinea publică.

Ilan Şor - Sputnik Moldova
Politică
Şor: Orheiul va fi oraşul model al Republicii Moldova

La ora 10.00, va avea loc depunere de flori la Monumentul Eroilor căzuţi pentru apărarea Patriei, iar la 11.00 – la Monumentul domnitorului Vasile Lupu. Aici primarul de Orhei va rosti un discurs prin care va deschide oficial sărbătoarea. Va urma apoi un concert cu participarea a numeroase formaţii de muzică şi dans din Orhei.

Pentru ora 12.00 este programată deschiderea sărbătorii în centrul oraşului. Tot la ora amiezii primarul Ilan Șor va inaugura în sectorul Lupoaica primele străzi renovate. Ulterior, va fi deschisă în cadrul ceremonie festivă şi intrarea renovată în Orhei, dinspre şoseaua M2 ce leagă oraşul de capitala ţării.

Ремонт дорог на въезде в город Оргеев - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Drumuri noi în Orhei

În comunicatul primăriei se mai spune că pe parcursul întregii zile, începând cu orele 8.00, pe strada Vasile Lupu vor fi desfăşurate diverse expoziţii cu lucrări realizate de copiii din Orhei, dar și de meșterii populari din întregul raion. Producătorii locali își vor expune mărfurile pe standuri special amenajate, instalate de-a lungul străzii centrale din oraş.

La ora 13.00, în piaţa Vasile Lupu va începe competiția de trântă – o tradiție veche moldovenească, la care vor lua parte cei mai voinici tineri din zonă. Premiile vor fi și ele tradiționale – un cocoș, un curcan și un berbec.

Seara, la ora 19.00, va avea loc deschiderea parcului Ivanos, care va fi prezentat orășenilor după o amplă reconstrucție. Cu această ocazie, primarul le-a mai pregătit o surpriză orășenilor. În parcul renovat, lângă havuz, va fi montată o instalație dedicată Orheiului.

Programul de sărbătoare va culmina cu un concert de excepție, care va începe la ora 19.30, pe stadionul Orhei, cu cei mai în vogă artiști autohtoni: Ion Suruceanu, Anișoara Puică, Ionel Istrati, Adrian Ursu, Vitalie Dani, Marcel și Cornelia Ștefăneț, Natalia Gordienko, frații Bivol, Olia Tira și un invitat special – formația “Zdob și Zdub”. Intrarea la concert este liberă.

La orele 23.00 va avea loc un show grandios cu focuri de artificii.

Fluxul de știri
0