Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova, felicitată de conducătorii mai multor țări

© Sputnik / Miroslav RotariФлаг Республики Молдова
Флаг Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți șefi de stat au trimis mesaje de felicitare de Ziua Independenţei RM.

CHIȘINĂU, 27 aug – Sputnik. Președintele Nicolae Timofti a primit mesaje de felicitare cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova din partea mai multor șefi de stat.

Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova marchează 24 de ani de independenţă

În mesajul președintelui rus Vladimir Putin: se menționează că „dezvoltarea relațiilor ruso-moldave în spiritul prieteniei și cooperării corespunde intereselor fundamentale ale cetățenilor ambelor noastre state și este în conformitate cu întărirea stabilității și securității regionale și europene.”

poliţie полицейский - Sputnik Moldova
Republica Moldova
De Ziua Independenței, peste 3 mii de polițiști asigură ordinea publică

Președintele SUA Barack Obama menționează că „Statele Unite sprijină aspirațiile europene ale Republicii Moldova și consideră acest lucru cel mai bun garant al securității și prosperității Republicii Moldova.”

François Hollande, președintele Franței își dorește ca „relațiile de prietenie și cooperare între țările noastre să se consolideze în continuare”, iar șeful statului german Joachim Gauck susține că „Republica Moldova a făcut pași importanți în aprofundarea cooperării cu Germania și cu Uniunea Europeană”.

”Republica Federală Germania va fi alături de țara Dumneavoastră în continuarea tratativelor menite să soluționeze conflictul din Transnistria susținând integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova”, se spune în mesajul preşedintelui german Joachim Gauck.

Președintele României Klaus Werner Iohannis a semnat un mesaj cu următorul conținut: „M-am bucurat mult să vă reîntâlnesc recent la Suceava, unde am reconfirmat susținerea totală a României pentru procesul de apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Reușitele de până acum de pe acest drum relevă capacitatea Republicii Moldova de asumare și atingere a unor obiective ambițioase. Consolidarea pe mai departe a acestor realizări va conduce cu siguranță la împlinirea aspirațiilor cetățenilor Republicii Moldova. România vă va fi și în viitor alături în acest efort.”

Fluxul de știri
0