Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La Vatican a avut loc a suta audiență generală a Papei de la Roma

© AP Photo / Jose Luis MaganaEl papa Francisco expone las "enfermedades" espirituales de la curia romana
El papa Francisco expone las enfermedades espirituales de la curia romana - Sputnik Moldova
Abonare
În adresarea sa către credincioși, papa i-a îndemnat să participe activ la Ziua mondială de rugăciune pentru îngrijirea creației lui Dumnezeu, marcată pentru prima oară de către Biserica romano-catolică pe data de 1 septembrie.

 

CHIȘINĂU, 26 aug – Sputnik. Papa Francisc a susținut în piața Sf. Petru de la Vatican cea de-a 100-a audiență generală din perioada pontificatului său.

Potrivit datelor oferite de Prefectura Casei Papale, la întâlnirea săptămânală cu Papa de la Roma au participat circa zece mii de credincioși, printre care și mulți pelerini din diferite țări. După o scurtă pauză legată de canicula care s-a abătut asupra Romei în lunile iulie – august, audiența generală s-a desfășurat iarăşi sub cerul liber. În aplauze furtunoase, Papa Francisc a făcut înconjurul pieței din fața catedralei centrale a Bisericii romano-catolice pe „papamobil”, binecuvântând credincioși.

Papa Francisk, vizita lui Putin în Italia - Sputnik Moldova
Societate
Papa Francisk a făcut îndemn la respect faţă de creaţie

Adresându-se celor prezenți, papa i-a chemat să participe la Ziua mondială de rugăciune pentru îngrijirea creației Domnului, care va fi marcată pentru prima oară de Biserica romano-catolică pe data de 1 septembrie. „În rugăciunea comună cu frații noștri ortodocși și cu toți oamenii de bună credință dorim să ne aducem contribuţia la depășirea crizei ecologice prin care trece omenirea”, a menționat Papa Francisc.

Ziua mondială de rugăciune pentru îngrijirea creației Domnului, care va fi marcată de acum încolo anual de către catolici pe data de 1 septembrie, a fost înființată de Papa de la Roma pe data de 6 august, când într-o scrisoare specială adresată președinților Consiliilor Pontificale ”Justitia et Pax” („Dreptate și Pace”) și Consiliilor pentru Promovarea Unității Creștinilor, pontiful a spus că a decis  să urmeze în acest sens exemplul Bisericii Ortodoxe și că această decizie este ca un răspuns la propunerea mitropolitului Ioan de Pergam (Patriarhia Constantinopolului). Francisc a menționat că împărtășește cu Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului îngrijorarea pentru soarta creației Celui de Sus și și-a exprimat speranța că rugăciunile comune pentru ocrotirea mediului ambient vor fi ca o „mărturie a consolidării unității noastre cu frații ortodocși”.

 

Fluxul de știri
0