Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Papa Francisk a făcut îndemn la respect faţă de creaţie

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaPapa Francisk, vizita lui Putin în Italia
Papa Francisk, vizita lui Putin în Italia - Sputnik Moldova
Abonare
În cea mai recentă Enciclică a sa, Suveranul Pontific a îndemnat omenirea să aibă o atitudine responsabilă faţă de mediul ambiant şi să manifeste respect pentru creaţie.

CHIŞINĂU, 18 iun – Sputnik. Papa Francisc a făcut publică o nouă enciclică, prin care Suveranul Pontific tratează problema mediului şi cheamă la respect faţă de creaţie.

În enciclica sa conducătorul Bisericii catolice „şi-a exprimat preocuparea pentru numeroasele situaţii din lume, care deteriorează contextul naturii şi creează schimbări climatice”.

„Situaţii precum seceta, poluarea pământului şi a mării, distrugerea pădurilor, uzul substanţelor toxice în procedeele tehnologice, uzul materialelor nocive în construcţii, sunt văzute ca o adevărată lipsă de respect faţă de ceea ce Dumnezeu i-a dăruit omului în momentul creaţiei. Enciclica este un apel la responsabilitate, pentru aceasta Papa Francesco va adopta termenul de  „păzitori ai creaţiei”, dând de înţeles că fiecare om,  la orice nivel social şi politic, are datoria de a îngriji creaţia şi de pune în practică acţiuni concrete pentru respectul omului  şi o mai bună calitate a vieţii”, a menţionat într-un comentariu al său Episcopul catolic de Chişinău, Monsenior Anton Coşa.

„Suntem conştienţi că şi Moldova, cu susţinerea Europei, trebuie să dezvolte o politică de rezolvare a atâtor problematici ambientale şi eliminarea daunelor ecologice, care sunt vizibile şi astăzi: sistematizarea reţelelor de apă pentru uzul public şi irigaţii, colectarea şi eliminarea deşeurilor urbane toxice, eliminarea deşeurilor din urma construcţiilor, îngrijirea spaţiului verde, salubritatea mediului de lucru şi altele”, a mai subliniat Episcopul de Chişinău, care a menţionat în încheiere: „cu toţii suntem chemaţi să fim păzitori ai creaţiei”.

 

Fluxul de știri
0