Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Societatea civilă respinge inovaţiile Corinei Fusu la Ministerul Educație

© Sputnik / Yevgeny Fatkin, Vadim Titovшкола
школа - Sputnik Moldova
Abonare
Criticile vizează în special intenția de a modifica Regulamentul cu privire la organizarea şi desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de conducere în instituțiile de învățământ general.

CHIŞINĂU, 22 august – Sputnik Moldova. Procedura instituită de fosta echipă ministerială consfinţea un sistem de selectare bazat pe merit, pe când acum se încearcă crearea unor circumstanţe în care directorii ar putea fi supuşi diferitelor presiuni, a declarat şeful Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroșie

Corina Fusu Корина Фусу Iurie Chirinciuc Юрий Киринчук - Sputnik Moldova
Societate
Corina Fusu: să avem mai multe limbi de comunicare între noi

Ministerului propune excluderea prevederii care stabilește că interimatul în instituțiile de învățământ general nu poate depăși 6 luni. Asta înseamnă că un director interimar poate gestiona instituția un timp nelimitat, fiind permanent ameninţat cu demiterea, deci – vulnerabil sub mai multe aspecte.

Totodată, Corina Fusu propune ca aspiranții la funcția de director de școală să nu mai prezinte la concurs certificatul care atestă standardul minim de competențe profesionale şi manageriale, eliberat de Inspectoratul Școlar Național, așa cum stabilește Regulamentul.

Arcadie Barbăroșie susține că această iniţiativă “de fapt, reinstaurează vechiul sistem în care numirile în aceste funcții erau făcute pe criterii de loialitate politică, loialitate personală”.

Pentru a afla reacția Ministerului Educației la aceste acuzații, am încercat să o contactăm telefonic pe Corina Fusu, care însă nu ne-a răspuns.

Barbăroșie a precizat că demersul societăţii civile vine în conformitate cu Legea privind transparența decizională. 


Fluxul de știri
0