Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Marin Basarab i-a dat o bilă albă lui Ilan Şor

© Sputnik / Rodion ProcaOrhei 1 iunie
Orhei 1 iunie - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Luni, editorialistul Marin Basarab publică un articol pe portalul timpul.md în care scrie că „Ilan Shor este cel mai frumos lucru care s-a întâmplat în Orhei de vreo 15 ani încoace”.

CHIŞINĂU, 24 aug – Sputnik. Autorul recunoaşte că era şi el sceptic, atunci când a aflat că Shor a câştigat fotoliul de primar în Orhei. „Multă lume era sceptică, chiar enervată, speriată de mâna Moscovei, de tancurile ruseşti care vor ocupa Orheiul”, a menţionat Marin Basarab.

În continuare, el subliniază că la doar câteva luni de la alegeri, „spre frustrarea tuturor primarilor proeuropeni, şi mai ales a marelui proeuropean Dorin Chirtoacă, Ilan Shor se dovedeşte a fi un primar bun, chiar foarte bun”.

Ремонт дорог на въезде в город Оргеев - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Drumuri noi în Orhei

După alegeri, Orheiul „capătă o nouă faţă”, scrie în continuare editorialistul. „Oraşul se dezvoltă şi evoluează pe zi ce trece. Străzile şi trotuarele sunt reparate, au apărut urne de gunoi în toate colţurile, a fost redus tariful la apă după ce s-a organizat o comisie şi gestionate corect fondurile, a fost reamenajat scuarul Europei din Orhei, a început reconstrucţia parcului central. Şi asta e doar începutul. Primarul de Orhei promite transport public gratuit în tot Orheiul, construirea unui nou stadion şi dezvoltarea unei infrastructuri moderne. La cum se mişcă lucrurile acum, sunt sigur că va reuşi să facă ceea ce şi-a propus”, se mai menţionează în editorialul din „Timpul”.

Фонтан в сквере Европы в Оргееве - Sputnik Moldova
În centrul Orheiului a fost inaugurat scuarul renovat ”Europa”

Marin Basarab a mai notat că nu a crezut niciodată că va scrie un articol pozitiv despre un personaj ca Ilan Shor. „Însă trebuie să recunoaştem — e un primar de nota zece”, punctează el, continuând cu următorul îndemn:

„Aşa că luaţi exemplu, domnilor proeuropeni, şi apucaţi-vă de treabă. Pentru că se poate, pentru că munca şi analiza clară a situaţiei unui oraş e mai importantă decât populismele şi problemele identitare”.

Basarab a menţionat în încheiere că „în scurt timp Orheiul ar putea să devină adevărata capitală a Republicii Moldova”, în timp ce Chişinăul ar risca să rămână „tot acolo, pe baricadele antisovietice, împânzit cu pietre funerare în memoria deportărilor staliniste, tarabe, chioşcuri şi mizerie”.

Fluxul de știri
0