Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Epoca dominaţiei Occidentului în economie şi politică se încheie

© Sputnik / Eduard Pesov / Accesați arhiva multimediaSergej Lavrov under sitt Kamtjatka-besök
Sergej Lavrov under sitt Kamtjatka-besök - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi se formează în mod real noi centre de putere în regiunea Asia-Pacific, a declarat şeful MAE al FR, Serghei lavrov. El a menţionat că se formează în mod obiectiv o lume multipolară.

CHIŞINĂU, 24 aug Sputnik. Epoca de dominaţie a Occidentului în economie şi politică se încheie, a declarat luni şeful MAE al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, la forumul educaţional pentru tineret, „Teritoriul ştiinţei de pe râul Klyazma”.

Сергеј Лавров - Sputnik Moldova
Lavrov: dezvoltarea relaţiilor cu China - o prioritate a Rusiei

“Astăzi, sfera intereselor de politică externă, ca şi sfera de interese a multora dintre voi, este legată direct cu lupta de idei. Lupta de idei constă, inclusiv, în alegerea sau impunerea modelului de dezvoltare, de valori. Asistăm la sfârşitul unei epoci foarte lungi, încheierea unei epoci lungi de dominaţie a Occidentului istoric, dominaţie economică, financiară, politică”, a declarat ministrul rus de Externe.

„Aceasta a durat sute de ani, nu doar un singur secol, iar acum această epocă intră în contradicţii obiective cu faptul astăzi se formează în mod real noi centre de putere în regiunea Asia-Pacific. Astfel, asistăm, în mod obiectiv, la formarea lumii multipolare, cu toate că va fi un proces de durată”, a mai spus el.

Fluxul de știri
0