Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov: dezvoltarea relaţiilor cu China - o prioritate a Rusiei

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Moldova
Abonare
La întrevederea cu omologul său chinez, Wang Yi, în cadrul forumului ASEAN din Kuala Lumpur, şeful MAE al Rusiei, Serghei Lavrov , şi-a exprimat speranţa că cooperarea celor două ţări va fi în interesul păcii şi stabilităţii.

CHIŞINĂU, 5 aug — Sputnik. Dezvoltarea relaţiilor ruso-chineze corespunde priorităţilor Rusiei, a declarat şeful MAE al FR, Serghei Lavrov.

„Dezvoltarea relaţiilor ruso-chineze este una dintre priorităţile Rusiei şi sper că aceasta este şi în interesul păcii şi stabilităţii”, a declarat el în timpul întâlnirii cu ministrul afacerilor externe al Chinei, Wang Yi, care s-a desfăşurat în cadrul forumului ASEAN (Asociaţia Naţiunilor Asiatice din Sud-Est — The Association of Southeast Asian Nations).

BRICS summit - Sputnik Moldova
Politolog: BRICS se transformă într-un „concert al marilor puteri”

Lavrov a amintit de vizita precedentă în FR a preşedintelui Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, şi de vizita pe care trebuie să o întreprindă în China preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

„Liderii noştri s-au întâlnit în iulie, atunci când au participat la summit-urile OCS şi BRICS în Ufa. La invitaţia preşedintelui Chinei, preşedintele Rusiei va participa, exact peste o lună, la evenimentele dedicate celor 70 de ani de la victoria în războiul de rezistenţă al Chinei împotriva militarismului japonez. Eu sper că noi vom putea discuta astăzi cum decurg pregătirile pentru această vizită importantă”, — a menţionat şeful MAE al FR.

La rândul său, Wang Yi a anunţat că luna trecută „Rusia, în calitate de gazdă, a desfăşurat la un nivel foarte înalt summit-urile OCS şi BRICS”.

„Aceasta a demonstrat încă o dată capacitatea extraordinară a părţii ruse de organizare a unor evenimente internaţionale de anvergură, dar şi influenţa internaţională importantă a ţării Dumneavoastră”, — a menţionat ministrul chinez.

Fluxul de știri
0