Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mass-media: Poroşenko vrea coaliţie, iar Merkel - discuţii despre corupţie

© Sputnik / Alexei DruzhininAngela Merkelová a Petro Porošenko
Angela Merkelová a Petro Porošenko - Sputnik Moldova
Abonare
La negocierile trilaterale de la Berlin, care sunt planificate pentru luni, 24 august, Poroşenko nu va reuşi să le impună liderilor europeni agenda sa, consideră surse din cercurile diplomatice.

CHIŞINĂU, 24 aug — Sputnik. Aşteptările liderului ucrainean, Petro Poroşenko, de la întâlnirea cu preşedintele Franţei, Francois Hollande şi cancelarul german, Angela Merkel, ar putea să nu se materializeze, anunţă agenţia informaţională DPA, cu referire la surse diplomatice franceze, informează RIA Novosti.

Переговоры лидеров России, Германии, Франции и Украины в Минске - Sputnik Moldova
Hollande şi Merkel vor cere ca Poroşenko să respecte înţelegerile de la Minsk

Preşedintele Ucrainei a informat jurnaliştii în ajunul întâlnirii că vrea “să formeze o coaliţie internaţională pentru a opri agresorul”. Dar se pare că liderii europeni au cu totul alte planuri, anunţă agenţia: “Potrivit unei surse diplomatice franceze, Merkel şi Hollande vor să discute în primul rând problema corupţiei din Ucraina, nu probleme militare”.

Rusia nu participă la această întrevedere. Totodată, Berlinul şi Parisul nu doresc în nici un fel să se distanţeze de Moscova, informează agenţia AFP, referindu-se la aceeaşi sursă din diplomaţia franceză. „Nu este vorba despre crearea unei noi „troici” pentru a începe războiul diplomatic împotriva Rusiei”, a specificat funcţionarul francez.

Fluxul de știri
0