Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pensiile şi alte alocaţii sociale vor fi achitate la „Poşta Moldovei”

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaпожилые люди
пожилые люди - Sputnik Moldova
Abonare
Din 1 septembrie,pensiile şi alocaţiile sociale nu vor mai fi achitate de BEM şi Banca Socială.

CHIŞINĂU, 13 aug – Sputnik. Din 1 septembrie, pensiile şi alte alocaţiile sociale vor fi achitate prin intermediul Î.S. „Poșta Moldovei”.

Банковские карты международных платежных систем VISA и MasterCard - Sputnik Moldova
Societate
Streleţ: lichidarea celor trei bănci din Moldova nu trebuie să provoace panică

Cabinetului de Miniștri a aprobat un proiect de hotărâre în acest sens. Prestațiile sociale vizate se referă la toate tipurile de pensii de asigurări sociale, alocația socială de stat, alocația lunară de stat, indemnizația de maternitate, indemnizația unică la nașterea copilului, ajutorul de deces, suportul financiar de stat, prestațiile sociale acordate șomerilor, ajutorul social.

Mijloacele financiare neutilizate pentru plata prestațiilor sociale urmează să fie transferate, până pe data de 26 august, de pe conturile Băncii de Economii și Băncii Sociale către Casa Națională de Asigurări Sociale și Agențiile Teritoriale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Guvernul mai propune ca din 1 octombrie serviciile de distribuire a pensiilor, indemnizațiilor, compensațiilor și a altor ajutoare, prevăzute în bugetul de stat pentru pensionarii militari, persoanele din corpul de comandă și din trupele organelor afacerilor interne și alte categorii de persoane, să fie prestate de către instituția financiară deservită a sistemului trezorerial al Ministerului Finanțelor, selectată în conformitate cu prevederile legale.

Fluxul de știri
0