Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

MAE: Slovacia nu are nevoie de o bază permanentă NATO

© Sputnik / Oksana DzhadanВоенные учения НАТО Operation Summer Shield на полигоне Адажи в Латвии
Военные учения НАТО Operation Summer Shield на полигоне Адажи в Латвии - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele slovac, Andrej Kiska, s-a pronunţat la summit-ul NATO din 2014 de la Wales pentru deschiderea unei baze de logistică a Alianţei Nord-Atlantice în oraşul Poprad din nord-estul ţării.

CHIŞINĂU, 20 aug – Sputnik. Slovacia nu va solicita deschiderea unei baze permanente NATO în ţară, a declarat miercuri pentru RIA Novosti, directorul serviciului de presă al Ministerului slovac de Externe, Juraj Tomago.

НАТО - Sputnik Moldova
Politică
Cibotaru: RM este interesată de un Oficiu al NATO la Chişinău

Ziarul Wall Street Journal a anunţat anterior că statele din flancul de est al NATO se vor întruni în zilele de 3 şi 4 noiembrie în cadrul unui summit la Bucureşti, în vederea obţinerii unor garanţii mari de securitate din partea aliaţilor, inclusiv deschiderea unor baze permanente ale alianţei în câteva dintre aceste ţări. La summit vor participa liderii celor trei ţări baltice, dar şi cei ai Poloniei, Cehiei, Slovaciei, Ungariei, Bulgariei şi României.

“Noi observăm şi înţelegem tendinţa unor ţări-membre NATO de a deschide baze pe teritoriul lor. Slovacia însă nu cere deschiderea unor astfel de baze ale alianţei pe teritoriul său”, a spus Tomago.

Preşedintele slovac, Andrej Kiska, s-a pronunţat, în luna septembrie a anului trecut, la summit-ul NATO din Wales, pentru deschiderea unei baze logistice a Alianţei în oraşul Poprad din nord-estul ţării, un popular centru de turism montan. Această propunere a preşedintelui a stârnit un val larg de nemulţumiri din partea locuitorilor regiunii.

Fluxul de știri
0