Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Şoferul autocarului implicat în accidentul din România va fi anchetat penal

© viata-libera.roАвария автобуса Стамбул-Кишинев возле населенного пункта Балдовинешть уезд Брэила
Авария автобуса Стамбул-Кишинев возле населенного пункта Балдовинешть уезд Брэила - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii din România au deschis dosar penal pe numele şoferului care conducea autocarul implicat în accidentul soldat cu trei copii morţi.

CHIŞINĂU, 20 aug – Sputnik. Şoferul turc care conducea autocarul implicat în accidentul din România va fi anchetat penal pentru ucidere din culpă.

Авария автобуса Стамбул-Кишинев возле населенного пункта Балдовинешть уезд Брэила - Sputnik Moldova
Societate
O parte dintre răniţii în accidentul de la Brăila vor ajunge azi la Chişinău

Un autocar, cu numere de înmatriculare din Turcia, care efectua cursa Istanbul-Bucureşti-Chişinău s-a răsturnat miercuri în localitatea brăileană Baldovineşti din România. În accident au decedat trei copii de 5, 14 şi 15 ani. În total, în autocar erau 38 de persoane, dintre care 36 de pasageri, cetăţeni ai Republicii Moldova, şi doi şoferi turci.

Dosarul penal a fost deschis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Potrivit Parchetului din Brăila, „din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că şoferul autocarului nu a manifestat atenţia necesară în conducerea mijlocului de transport într-o secţiune de drum aflată în curbă şi în condiţii de ploaie abundentă”.

În spitalul din Brăila mai rămân internaţi 15 pasageri care au suferit diverse răni. Alţi 17 pasageri sunt aduşi astăzi în Republica Moldova cu un autocar special. 

 

Fluxul de știri
0