Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un procuror din Orhei va fi judecat pentru corupere pasivă

CC0 / succo / Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция
Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova
Abonare
Un procuror moldovean urmează să fie judecat pentru o faptă de corupţie.

CHIŞINĂU, 20 aug– Sputnik. Procuratura Anticorupţie a anunţat că a trimis în judecată dosarul penal în care un procuror de la Orhei este învinuit de comiterea infracţiunii de corupere pasivă.

Procurorul, potrivit materialelor din dosar, i-ar fi pretins unui cetăţean o sumă de 600 de dolari, pentru a-l scoate pe acesta din urmă de sub urmărire penală. Cauza penală respectivă fusese pornită pentru o presupusă provocare a unui accident rutier în stare de ebrietate.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, reţinerea procurorului învinuit de corupţie a avut loc în flagrant, îndată după ce dânsul ar fi intrat în posesia banilor estorcaţi.

Sursa oficială a mai precizat că procurorul respectiv a fost suspendat din funcţie printr-o decizie a Consiliului Superior al Procurorilor. Acesta riscă închisoare pe un termen de până la 15 ani şi o amendă de la 8000 la 10000 unităţi convenţionale, dar şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

 

Fluxul de știri
0