Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Levicev: manevrele NATO pot deveni doar fundal pentru selfie

© RIA Novosti / Sergei Kuznetsov / Accesați arhiva multimediaКандидат в мэры Москвы Николай Левичев принял участие в пикете
Кандидат в мэры Москвы Николай Левичев принял участие в пикете - Sputnik Moldova
Abonare
Nikolai Levicev, vicespiker al Dumei de Stat, a calificat aplicaţiile trupelor aeropurtate ale țărilor NATO drept ”agresive”, dar totuși mai mult demonstrative, subliniind că ”strategia militară a Blocului Nord-Atlantic nu este o noutate pentru Rusia”.

CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik. Cea mai mare debarcare de după încheierea războiului rece, de 4,8 mii de militari NATO pot constitui un fundal reuşit de selfie pentru turişti în orașul german Hohenfels, iar Rusia nu poate fi intimidată de săriturile unor paraşutişti militari, a declarat vicepreședintele Dumei de Stat, Nikolai Leviciov, care a amintit că doar pentru manevrele din Rusia din luna martie au fost antrenați 38 de mii de militari, inclusiv ai trupelor aeropurtate.

Senior US administration official said that Ukraine's membership in NATO is not being considered by the alliance. - Sputnik Moldova
În Europa a fost dat startul aplicațiilor trupelor aeropurtate NATO

Miercuri, în Europa au demarat cele mai ample exerciţii ale trupelor aeropurtate NATO, la care participă 4,8 mii de militari din 11 țări. Acestea vor continua până la 13 septembrie.

”Aplicaţiile țărilor NATO, deși agresive, sunt totuşi mai mult un act demonstrativ. Dar noi nu putem fi intimidați de săriturile în masă a unor paraşutişti militari”, a declarat pentru RIA Novosti Levicev.

Potrivit lui, aşa-zisa ”ameninţare pentru securitatea europeană venită din partea Moscovei”, vehiculată de Washington, a coincis cu interesele oligarhilor militari privind majorarea cheltuielile militare ale țărilor-membre NATO. ”Așa că aceste manevre, cele mai de amploare de după încheierea războiului rece, sunt pe deplin logice. Zăngănitul armelor sună plăcut   și pentru politicieni, și pentru cei care vând aceste arme”, a spus deputatul.

”Iar debarcarea militarilor NATO poate fi doar un fundal reuşit de selfie pentru turiștii care s-au îndreptat către Hohenfels. Alt efect pozitiv aceasta nu poate avea pentru Europa”, a conchis parlamentarul.

 

Fluxul de știri
0