Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Europa a fost dat startul aplicațiilor trupelor aeropurtate NATO

© Photo : NATOSenior US administration official said that Ukraine's membership in NATO is not being considered by the alliance.
Senior US administration official said that Ukraine's membership in NATO is not being considered by the alliance. - Sputnik Moldova
Abonare
Exerciţiile NATO reprezintă cel mai de anvergură eveniment pe continentul european, din momentul încetării războiului rece.

 

CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik. A fost dat startul aplicațiilor trupelor aeropurtate NATO, Swift Response 15, transmite Sputnik cu referire la RIA Novosti.

НАТО - Sputnik Moldova
Mass-media: NATO forţează extinderea

La aceste exerciţii, cele mai de amploare de la încetarea războiului rece și care vor dura până la 13 septembrie, participă peste 4,8 mii de militari din Bulgaria, Franța, Spania, Germania, Grecia, Italia, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, marea Britanie și SUA.

Punctul culminant al aplicațiilor va avea loc pe 26 august, când avioanele militare ale alianței vor parașuta peste o mie de militari și utilaje la baza de antrenamente din orașul german Hohenfels.

Aceste aplicații sunt o continuare a strategiei țărilor NATO în vederea extinderii activității militare în Europa, inclusiv consolidarea forțelor cu reacție rapidă, sporirea contingentului american pe continent, extinderea masivă a programului de aplicații și patrulare, precum și majorarea cheltuielilor pentru apărare. Rusia declară că este vorba de o extindere fără precedent a activității NATO la hotarele sale.

 

Fluxul de știri
0