Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu este clar când vor fi repatriate victimele accidentului din România

© Sputnik / Rodion ProcaAccident ДТП
Accident ДТП - Sputnik Moldova
Abonare
Ziua în care vor fi repatriate trupurile celor decedați în accidentul din România încă nu a fost stabilită.

CHIŞINĂU, 19 aug- Sputnik, Mariana Râţoi. Ofițerul de presă al Departamentului Situații Excepționale, Diana Țurcan, a declarat pentru Sputnik că, “datele despre identitatea persoanelor, numărul acestora, repatrierea persoanelor decedate, dar și alte acțiuni care vor fi întreprinse urmează să fie stabilite”.

Accident autocar Brăila - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Trei persoane din autocarul Istanbul-Chişinău nu pot fi găsite

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila, în urma accidentului cu implicarea unui autocar, 21 persoane au fost internate în spitalul din Brăila, 9 persoane în spitalul din Galați, dintre care trei sunt în stare gravă.

Ofițerul de presă al Spitalului Județean de Urgență Brăila, Angelica Simionescu, a declarat pentru Sputnik că, starea pacienților care au fost internați în această instituție este stabilă.

Accident - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Numărul victimelor accidentului din România s-a ridicat la patru

Conform datelor furnizate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE), toți pasagerii care se aflau în autocarul care s-a răsturnat în această dimineața în localitatea Baldovineşti, județul Brăila sunt cetățeni moldoveni, iar unii dintre ei dețin cetățenie dublă. În urma accidentului, și-au pierdut viața 4 persoane — 3 copii și o femeie. Autocarul urma să ajungă astăzi la Chișinău de la Istambul.

“Ambasadorul Republicii Moldova  la București s-a autosesizat pe acest caz și este în contact permanent  cu autoritățile de la Brăila și va acorda asistența consulară necesară”, a declarat pentru Sputnik  ofițerul de presă al Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE), Ana Taban.

Fluxul de știri
0