Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Suspectul în cazul atacului de la Mukacevo, dat în căutare de MAI al Ucrainei

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaМитинг "Правого сектора" у здания администрации президента Украины
Митинг Правого сектора у здания администрации президента Украины - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul grupării extremiste ”Sectorul de Dreapta”, Roman Stoica, figurează pe site-ul MAI al Ucrainei drept persoană care se ascunde de organele procuraturii. El este suspectat de crearea unui grup terorist sau al unei organizații teroriste.

CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Participantul la conflictul armat din Mucacevo – reprezentantul grupării  extremiste ”Sectorul de dreapta” Roman Stoika a fost dat în căutare generală pe teritoriul Ucrainei. El este suspectat de crearea unui grup terorist, s-a comunicat marți pe site-ul MAI al Ucrainei.

Сторонники радикального движения Правый сектор - Sputnik Moldova
Moskal: 80% din membrii „Sectorului de dreapta” au antecedente penale

MAI îl consideră pe Stoika drept persoană care se ascunde de organele procuraturii. El este suspectat de crearea unui grup terorist sau organizații teroriste, potrivit articolului respectiv din lege. Ministerul de resort precizează că Stoika, în vârstă de 32 de ani, a dispărut la 17 august.

Anterior, MAI l-a numit pe Roman Stoika organizatorul atacului armat din orașul Mukaciovo, regiunea Transcarpatia. Potrivit instituţiei, Stoika este ”personajul principal al conflictului armat din Mukacevo”. Se mai precizează că anterior Stoika a fost colaborator al MAI, fiind tras de două ori la răspundere disciplinară în această perioadă. În iulie 2009, el a fost concediat din cadrul departamentului, pentru necorespundere funcției.

După cum scrie mass-media din Ucraina, Stoika este comandantul batalionului din Transcarpatia a corpului de voluntari ucrainean ”Sectorul de Dreapta”.

 

Fluxul de știri
0