Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moskal: 80% din membrii „Sectorului de dreapta” au antecedente penale

© Sputnik / Aleksandr Maximenko / Accesați arhiva multimediaСторонники радикального движения "Правый сектор"
Сторонники радикального движения Правый сектор - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernatorul regiunii Transcarpatia din Ucraina a declarat că majoritatea combatanților din organizația locală a „Sectorului de dreapta” au antecedente penale și deja de o jumătate de an nu se mai supun autorităților centrale.

CHIȘINĂU, 21 iul – Sputnik. Noul guvernator al regiunii Transcarpatia din Ucraina, Ghennadi Moskal, a declarat că majoritatea combatanților din organizația locală a „Sectorului de dreapta” au mai multe antecedente penale, informează RIA Novosti.

Mskal a precizat că, atunci când a propus ca acești combatanți să fie înrolați în armată, comisariatul militar l-a informat că 80 la sută din adepții „Sectorului de dreapta” au câte trei-patru antecedente penale.

Guvernatorul consideră că dacă „Sectorul de dreapta” reprezintă o forță politică, adepții acestei „forțe” nu ar trebui să-și ascundă fața de alegătorii lor.

Pe 11 iulie, în orașul Mukacevo din Transcarpatia, membrii grupării „Sectorul de dreapta” au avut un schimb de focuri de armă  cu miliția și alte structurile de forţă locale, utilizând automate și aruncătoare de mine.

Fluxul de știri
0