Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Medici din Ungheni, condamnaţi la 2 ani de închisoare cu executare

© Sputnikpenitenciar тюрма
penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Abonare
Doi medici au fost condamnaţi pentru neacordarea ajutorului unui bolnav.

CHIŞINĂU, 18 aug — Sputnik. Doi medici din Ungheni au fost condamnaţi la câte 2 ani închisoare pentru neacordarea de ajutor unui bolnav, situaţie care a dus la decesul acestuia.

În noaptea de 11 ianuarie 2014, deplasându-se la o solicitare cu echipajul de urgenţă pentru a-i acorda ajutor medical unui bărbat care zăcea inconştient în scara unui bloc din Ungheni, inculpaţii l-au examinat superficial şi, fără a-i acorda asistenţă medicală necesară, l-au lăsat să zacă în continuare, fără a-l interna în spital. 

Профессор Глеб Соловьев ведет операцию на сердце - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Trei medici din Moldova au fost condamnaţi la închisoare pentru malpraxis

Bolnavul a fost totuşi internat în spital, însă abia spre dimineaţă, atunci când un alt echipaj de asistenţă medicală urgentă a depistat bărbatul în stare de inconştienţă în scara blocului locativ.

Peste o lună, pacientul în vârstă de 48 de ani a decedat la spital, fără a-şi reveni din comă.

Conform raportului de expertiză medico legală, victima suferise o traumă cranio-cerebrală deschisă. Cu toate acestea, fără motive întemeiate, medicii din primul echipaj de urgenţă nu i-au acordat bolnavului ajutor.

Cei doi condamnaţi au mai fost privaţi de dreptul de a exercita activitate în medicină pe un termen de 2 ani. De asemenea, instanţa de judecată a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 2 ani.


Fluxul de știri
0