Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primăria din Chișinău va revizui bugetul, din cauza datoriilor la căldură

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaRadiátor
Radiátor - Sputnik Moldova
Abonare
La 1 august, datoria întreprinderilor bugetare din Chișinău constituia 41,7 milioane lei.

 

CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Primăria Chișinău intenționează să rectifice în septembrie bugetul municipal, din cauza datoriilor la energia termică, a declarat luni la ședința serviciilor municipale Valentina Văsd[uțan, șef-adjunct la Direcția finanțe a primăriei.

Potrivit ei, la 1 august, datoria instituțiilor de stat constituia  41,7 milioane lei.

Radiátor - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Va fi redusă oare în Moldova temperatura din apartamente?

”La1 august, au efectuat plăți doar patru instituții – Direcțiile educație de la Botanica și Ciocana, dar și două licee care sunt independente financiar. Alte instituții nu au mijloace bănești, de aceea noi pregătim o decizie privind revizuirea bugetului cu aproximativ 35 de milioane de lei”, a subliniat Văsdăuțan.

Viceprimarul Vladimir Coteț a abordat și el problema datoriilor consumatorilor față de furnizorul de căldură.

”Pe noi nu ne bucură aceste cifre, nici cele ale direcțiilor municipale, dar nici cele ale agenților economici și fondului locativ municipal. Trebuie să ne gândim cum să rezolvăm această problemă. Probleme tehnice nu există, doar financiare”, a declarat Coteț.

Potrivit reprezentantului ”Termoelectrica”, Iurie Roznovan, datoriile direcțiilor municipale constituie 36,7 milioane lei, cu 21% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.

”În ceea ce privește fondul locativ, datoriile sunt mai mici cu 3,7%, iar la datoriile compensate – cu 7%. Situația financiară a întreprinderii ”Termoelectrica” este foarte complicată, de aceea această problemă trebuie să fie rezolvată”, a subliniat Roznovan.

Potrivit întreprinderii ”Termoelectrica”, datorii de peste 1000 de lei au acumulat proprietarii a 49,5 mii de apartamente, dintre care mai mult de 11 mii au datorii ce depăşesc 7 mii de lei.

 

Fluxul de știri
0