Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Streleţ a promis să-i sune pe Medvedev şi Iaţeniuk

© Guvernul Republicii MoldovaStrelet discuta cu producatorii de conserve in foto Inav Sandi
Strelet discuta cu producatorii de conserve in foto Inav Sandi - Sputnik Moldova
Abonare
Producătorii moldoveni de conserve i-au cerut lui Streleţ un credit pentru ramură şi i-au explicat importanţa pieţei ruse pentru producţia de conserve din ţara noastră.

CHIŞINĂU, 14 oct — Sputnik. Producătorii de conserve din Republica Moldova aşteaptă ca Guvernul să facă posibilă acordarea unui credit mai ieftin pentru antreprenorii din această ramură şi să depună eforturi în vederea promovării conservelor moldoveneşti pe piaţa Rusiei, a declarat pentru Sputnik Ivan Sandic, preşedintele Asociaţiei producătorilor de conserve din ţara noastră.

Vineri, problemele producătorilor de conserve au fost discutate la Guvern. La discuţiile cu reprezentanţii producătorilor de conserve a participat premierul Valeriu Streleţ, unii dintre consilierii săi, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Sula şi alţi specialişti din structurile de stat.

Producători de conserve - Sputnik Moldova
Un producător de conserve cere implicarea statului în sprijinirea sectorului

„Am descris situaţia din domeniu. Sperăm că statul ne poate ajuta. Noi cerem un credit mai ieftin pentru ramură”, a subliniat Ivan Sandic.

Dânsul a mai spus că premierul a promis să intervină pe lângă omologii săi din Rusia şi Ucraina, pentru a încerca să faciliteze accesul conservelor moldoveneşti pe pieţele ţărilor respective. Streleţ ar fi promis, potrivit lui Sandic, să examineze aspectele ce i-au fost prezentate, după care să intervină telefonic pe lângă premierii de la Kiev şi Moscova.

Referindu-se la importanţa aparte a exporturilor în Rusia pentru producătorii de conserve din Moldova, Ivan Sandic a menţionat că atât la ora actuală, cât şi în perspectivă, o altă piaţă serioasă decât cea rusă nu se prevede.

„Dar deja ce se va reuşi, depinde de Guvern”, a punctat Sandic.

 

Fluxul de știri
0