Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un producător de conserve cere implicarea statului în sprijinirea sectorului

© SputnikProducători de conserve
Producători de conserve - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanţii celui mai mare producător de conserve din raionul Criuleni au subliniat că această întreprindere, la fel ca întreaga ramură, are nevoie urgentă de ajutor din partea statului.

CHIŞINĂU, 25 mai – Sputnik Moldova. Situaţia producătorilor de conserve din Moldova este critică, susţin reprezentanţii unei companii din Criuleni care activează în acest domeniul.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii celui mai mare producător de conserve din raionul Criuleni au subliniat că această întreprindere, la fel ca întreaga ramură, are nevoie urgentă de ajutor din partea statului. Pierderea pieţei ruse i-a lipsit pe producătorii moldoveni de conserve de principalii lor clienţi, iar reorientarea spre alte pieţe presupune cheltuieli mari, ce nu pot fi suportate de către producători, mai ales că aceştia şi-au investit cea mai mare parte a resurselor în stocurile de mărfuri aflate în depozite.

Cererea producătorilor de conserve este ca statul să-i sprijine inclusiv la contractarea de credite sau la renegocierea împrumuturilor deja contractate, pe care nu le pot restitui în baza contractelor anterioare dat fiind faptul că aceştia nu-şi pot vinde marfa din motive ce nu le pot fi imputate.

Fluxul de știri
0