Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Streleţ: prin votarea guvernului Moldova a făcut un pas înapoi...

© SputnikValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Republicii Moldova a luat măsuri de stabilizare, iar situaţia deja nu mai este atât de dramatică, precum a spus Thorbjorn Jagland, susţine premierul moldovean.

CHIŞINĂU, 12 aug – Sputnik. Prin votarea Guvernului, Moldova a făcut un pas înapoi şi nu mai suntem pe marginea prăpastiei, a spus premierul Valeriu Streleţ, comentând o declaraţie a Secretarului General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, care susţinea acum câteva zile că ţara noastră s-ar afla în pragul unor cataclisme ce ar putea să producă inclusiv consecinţe la scară regională.

Турбьерн Ягланд - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova poate deveni sursa unei crize de securitate în Europa

Streleţ a susţinut că deja au fost luate mai multe măsuri în vederea stabilizării domeniilor problematice. Totodată, dânsul este de părere că „trebuie să ne debarasăm de aceste clişee, pe care, probabil, le-am meritat”.

„Acum nu trebuie să mai admitem derapaje, ci să mergem pe o cale corectă”, susţine premierul. Potrivit lui, în declaraţia lui Jagland există, totuşi, „o doză de adevăr”, dar nu şi „atâta dramatism, cum a fost expus”. Însă declaraţia a alarmat şi a trezit îngrijorare în rândurile guvernării. Dar, „pe viitor nu trebuie să mai oferim temeiuri ca asemenea declaraţii să fie făcute de demnitari de înalt rang”, a mai spus Streleţ.

 

Fluxul de știri
0