Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Viceminiştri noi şi vechi, numiţi de Guvern

© Sputnik / Evgheni PanasencoПравительство Республики Молдова
Правительство Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniştri a eliberat, reconfirmat şi numit în funcţie mai mulţi viceminiştri.

CHIŞINĂU, 12 aug – Sputnik. Andrei Galbur şi Daniela Cujbă au fost reconfirmaţi miercuri de Guvern în funcţia de viceminiştri ai Afacerilor Externe şi Integrării Europene. 

Cabinetul de miniştri i-a reconfirmat în funcţie şi pe viceminiştrii Finanţelor —  Maria Carauş şi Simion Botnari. 

Правительство Рекспублики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Remanieri şi numiri în Executiv. Guvernul are secretar General

La Ministerul Economiei au fost reconfirmaţi viceminiştrii Valeriu Triboi şi Octavian Calmâc. Tudor Copaci a fost eliberat din funcţia de viceministru al Economiei, iar în locul lui a fost numit actualul director al „Moldtelecom”, Vitalie Iurcu. 

Nicolae Eşanu a fost reconfirmat în funcţia de viceministru al Justiţiei. Sergiu Gurduja a fost eliberat din funcţia de viceministru al Justiţiei, locul acestuia fiind ocupat de Eduard Serbenco.  

Printr-un decret al preşedintelui ţării urmează să fie eliberată din funcţia de viceministrul al Apărării Ana Vasilache. În locul aceteia va fi numit Gheorghe Galbur. 

La Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor au fost reconfirmaţi viceminiştrii Anatolie Zolotcov şi Ion Stratulat. Un alt viceministru, Liviu Oboroc, a fost eliberat. În locul acestuia Guvernul l-a numit pe Anatol Usatâi. 

Executivul a aprobat eliberarea lui Dragoş Cimpoeş din funcţia de viceministru al Mediului şi l-a numit pe Victor Morgoci. Andrei Juraveli a fost numit director la Agenţia pentru geologie şi resurse minerale. 

Liberalul Veaceslav Untilă a fost suspendat din funcţia de şef al Inspecţiei de stat al mediului pe durata mandatului de deputat. Locul acestuia va fi menţinut de  Igor Talmazan. 

Ministerul Educaţiei, de asemenea, are un nou viceministru. Este vorba despre istoricul Ion Şişcanu. Guvernul l-a eliberat din funcţia de viceministru al Educaţiei Igor Grosu.

La Ministerul Culturii au fost reconfirmaţi în funcţie viceminiştrii Gheorghe Postică şi Igor Şarov.

Noii viceminiştri ai Sănătăţii sunt Valentina Rotaru, Gheorghe Ţurcanu şi Aliona Serbulenco. Ultima va ocupa şi funcţia de medic şef sanitar de stat. De la Sănătate au plecat viceminiştrii Octavian Grama, Andrei Uncuţă şi Svetlana Cotelea.

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale va avea un nou director. Acesta va fi Vladislav Zara. Anterior această funcţie a fost deţinută de Alexandru Coman. 

Dragoş Hâncu şi Andrei Spânu au fost numiţi în funcţia de viceminiştri ai Tineretului şi Sportului. Guvernul i-a eliberat pe Ivan Floriand şi Victor Zubcu din funcţiile de viceminiştri ai Tineretului şi Sportului.

La Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor au fost reconfirmaţi viceminiştrii Dumitru Parfenteiev, Vitalie Celac şi Vitalie Tarlev. 

Mihai Paşcovschi a fost numit în funcţia de vicedirector al Agenţiei de stat „Moldsilva”, iar Iurie Carp  - în funcţia de director la Agenţia de Stat a Turismului. 

La Autoritatea Aeronautică Civilă a fost numit director fostul şef de la Air Moldova, Mircea Malecu. 

 

Fluxul de știri
0