Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Remanieri şi numiri în Executiv. Guvernul are secretar General

© Sputnik / Evgheni PanasencoПравительство Рекспублики Молдова
Правительство Рекспублики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Streleţ a dat startul remanierilor în cadrul ministerelor şi instituţiilor subordonate acestora.

CHIŞINĂU, 5 aug – Sputnik. La şedinţa de miercuri a Guvernului, au fost aprobate o serie de decizii privind disponibilizarea unor funcţionari şi numirea altor noi.

Astfel, la propunerea ministrului Corina Fusu, viceministru al Educaţiei va fi membra PL, Cristina Boaghe. Aceasta are studii juridice şi este specializată în drept constituţional.

Din funcţia de viceministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a fost eliberat specialistul în domeniu, Sergiu Sainciuc, dar şi un alt viceministru de la aceeaşi instituţie, Gheorghe Ţurcanu. Unul dintre noii viceminiştri al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei va fi doctorul în medicină, Boris Gîlcă. Ministrul Marcel Buga a subliniat că Gîlcă are o experienţă bogată în domeniul protecţiei sociale, a activat în cadrul Fondului pentru populaţie al ONU în Moldova, în domeniul politicilor demografice şi a şanselor egale.

La propunerea premierului Valeriu Streleţ, Guvernul l-a eliberat din funcţie pe actualul director al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Iurie Carp. Interimatul acestei funcţii va fi exercitat de Grigore Porcescu.

În cadrul şedinţei executivului a fost numit şi Secretarul General al Guvernului. Astfel, Cancelaria de Stat va fi condusă de fostul ministru al Mediului, Sergiu Palihovici.

Fluxul de știri
0