Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ucraina nu a înăsprit controlul la frontiera cu Moldova

© Sputnik / Samvel Sepetchian / Accesați arhiva multimediaUn poste de contrôle, stop
Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de presă al Direcției Regionale de Sud a Serviciului de Frontieră al Ucrainei a declarat că nu s-a schimbat nimic în procedura de control la frontieră.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Informația că Ucraina ar fi înăsprit controlul la frontiera cu Moldova nu corespunde realității, a declarat miercuri pentru Sputnik Moldova locotenent-colonelul Alecsandr Iakovenko, ofițer superior al serviciului relații cu mass-media de la Direcția Regională de Sud a Serviciului de Frontieră al Ucrainei.

Frontiera RM - Sputnik Moldova
Societate
Traficul la frontiera RM se intensifică substanţial

În presa din Moldova a fost vehiculată informația cum că Ucraina ar fi intensificat controlul la hotarul cu Moldova. După cum relatează mass-media, acum pasagerii sunt coborâți din autobuze și microbuze pentru control.

"Din câte știu eu, în procedura controlului la frontieră nu s-a schimbat nimic. Sunt, desigur, cazuri izolate când omul trezește bănuieli și atunci doar acesta este coborât din transport, dar nu toți. Cred că această informație nu corespunde realității”, a spus Ikovenko.

Şi Poliția de Frontieră a RM a comunicat pentru Sputnik că verificarea se face în mod obișnuit.

Este de menţionat că în ultimele două săptămâni a crescut fluxul de cetățeni care traversează frontiera moldovenească prin toate punctele de trecere, inclusiv spre Ucraina. În cea mai mare parte, așa cum a precizat serviciul de presă al Poliției de Frontieră, scopul principal al cetățenilor este odihna la mare.

Fluxul de știri
0