Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Traficul la frontiera RM se intensifică substanţial

© Photo : Poliţia de FrontierăFrontiera RM
Frontiera RM - Sputnik Moldova
Abonare
Atât numărul de persoane, cât şi cel al unităţilor de transport ce au traversat frontiera Republicii Moldova în ultima vreme, este în creştere considerabilă, se arată într-un raport al Poliţiei de Frontieră.

CHIŞINĂU, 28 mai – Sputnik Moldova. Un raport publicat joi de Poliţia de Frontieră arată că în ultima perioadă mobilitatea persoanelor din Republica Moldova a devenit mai intensă în comparaţie cu anul precedent, iar creşterea fluxului de persoane a fost caracteristică pentru toate sectoarele de frontieră.

Potrivit datelor Poliţiei de Frontieră, este în creştere atât numărul de persoane, cât şi cel al unităţilor de transport ce au traversat frontiera Republicii Moldova.

Cea mai mare intensitate a traficului la frontieră a fost înregistrată pe segmentul moldo-român. Pe această porţiune numărul de persoane care au traversat frontiera în primul trimestru al anului curent a fost în creştere cu 37% faţă de perioada similară a anului precedent.

Documentul arată că şi la frontiera moldo-ucraineană a fost înregistrată o creştere a intensităţii traficului. Doar că spre deosebire de frontiera moldo-română, la segmentul moldo-ucrainean creşterea a fost de numai circa 6%.

Fluxul unităţilor de transport pe parcursul primelor trei luni ale anului 2015 a crescut semnificativ. Cea mai mare pondere îi revine segmentului moldo-român de frontieră, unde a fost înregistrată o creştere traversărilor cu mijloacele de transport de 57%. La frontiera moldo-ucraineană această creştere a fost de 42%, iar la Aeroportul Internaţional Chişinău – de 1% din totalul traversărilor înregistrate.

Datele statistice mai arată că fluxul unităţilor de transport cu înregistrare străină a fost în creştere cu 30% comparativ cu trimestrul unu al anului precedent.

Fluxul de știri
0