Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cabinetul de Miniștri de la Chișinău a reacționat la declarația lui Jagland

© Sputnik / фотография пресс-службы ЛДПМПремьер-министр Молдовы Валерий Стрелец
Премьер-министр Молдовы Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Valeriu Streleț se pronunţă în favoarea colaborării cu Europa.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Moldova își va continua parcursul european, a declarat marți prim-ministrul Valeriu Streleț după întrevederea cu Şeful Oficiului Consiliului Europei (CoE) în Republica Moldova, José-Luis Herrero.

Турбьерн Ягланд - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova poate deveni sursa unei crize de securitate în Europa

Anterior, Thorbjørn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei, a avertizat într-un articol publicat în  ziarul „The New York Times” că Guvernul Moldovei ar trebui să se grăbească  cu realizarea reformelor deoarece, în caz contrar, țara riscă să intre într-o criză care se poate extinde departe peste hotarele ei, având repercusiuni asupra securității întregii Europe.

Veronica Gherbovețchi, purtător de cuvânt al prim-ministrului, a comunicat pentru agenția Sputnik că întrevederea lui Streleț cu oficialul de la Consiliul Europei poate fi considerată drept o reacție la declarația lui Jagland. Ea a menționat că părțile au abordat chestiuni legate de reforma justiției și procuraturii, combaterea corupției, situația din Găgăuzia și Transnistria.

"Scopul nostru comun este de a continua parcursul european al Moldovei nu numai la nivel declarativ, ci și prin exemple concrete", a transmis serviciul de presă al Guvernului, citându-l pe premierul moldovean.

La rândul său, reprezentantul Consiliului Europei a salutat intențiile autorităților de la Chișinău și s-a pronunțat pentru continuarea colaborării.

Fluxul de știri
0