Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Patruşev: Strategia Ucrainei – tentativă de a ascunde starea reală de lucruri

© Sputnik / РИА НовостиСекретарь Совбеза России Николай Патрушев
Секретарь Совбеза России Николай Патрушев - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul Consiliului de Securitate a FR, Nicolai Patruşev, a declarat că SUA sunt considerate în Ucraina singurul partener strategic. El a menţionat că autorităţile de la Kiev urmăresc, prin strategia de securitate naţională, să educe tinerii ucraineni în spiritul urii faţă de Rusia.

CHIŞINĂU, 11 aug — Sputnik. Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse vede în strategia naţională de securitate a Ucrainei o tentativă de a ascunde starea reală de lucruri din ţară şi de tergiversare a soluţionării problemelor stringente.

Пентагон, Pentagon, SUA - Sputnik Moldova
Mass-media: Un nou șef din armata SUA, dispus să furnizeze armament Kievului

Nicolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a amintit că în una dintre prevederile strategiei, Rusia este declarată drept agresor şi principala ameninţare externă pentru Ucraina, iar o altă prevedere stipulează devierea de la politica multivectorială.

„SUA sunt singurul partener strategic. Documentul prevede sarcina renunţării la statutul de neutralitate, adaptarea forţelor armate şi a industriei militare la standardele NATO. Este menţionat scopul educării tineretului ucrainean în spiritul urii faţă de Rusia”, a atenţionat Patruşev.

Ucraina a adoptat anterior o nouă strategie de securitate naţională, în care drept ameninţare principală este recunoscută „agresiunea militară” a FR pe teritoriul ţării. Realizarea noii strategii va necesita o finanţare anuală a sectorului de securitate şi apărare la un nivel de cel puţin 5% din PIB.

Fluxul de știri
0