Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mass-media: Un nou șef din armata SUA, dispus să furnizeze armament Kievului

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaПентагон, Pentagon, SUA
Пентагон, Pentagon, SUA - Sputnik Moldova
Abonare
Generalul Mark Milly a preluat conducerea trupelor terestre ale SUA. El pledează activ pentru furnizarea armelor letale Kievului și pentru sporirea presiunii asupra Rusiei.

CHIŞINĂU, 10 aug — Sputnik. Senatul SUA a aprobat noii comandanți supremi ai armatei americane, informează postul TV Fox News.

Президент Соединенных Штатов Америки (США) Барак Обама - Sputnik Moldova
Eşecurile politicii externe a SUA, peste aşteptările lui Obama

Conducerea Corpului de Infanterie marină a fost preluată de general-locotenentul Robert Kneller, cea a trupelor terestre – de Mark Miller, iar a Marinei SUA – de John Richardson.

Expertul invitat de postul TV, jurnalistul de la Washington Jacqueline Klimas, menționează că, în cadrul ședinței de aprobare a candidaturilor acestora, toți trei generalii au scos în evidență Rusia în calitate de  «amenințare principală» pentru securitatea națională a Statelor Unite.

Aceste declarații sunt destul de neunivoce, deoarece administraţiei de la Casai Albă nu i-au prea plăcut declarațiile militarilor despre amenințarea rusă, a adăugat moderatorul Fox News.
«Este adevărat. Cred că generalul Milly are în anumite probleme opinii foarte diferite de cele ale administrației președintelui. Referitor la Rusia, acesta a declarat despre necesitatea furnizării armelor letale Ucrainei, în timp ce administrația pledează împotriva unei astfel de decizii. Eu cred că el și-a arătat dorința de a merge împotriva liniei promovate de Casa Albă», consideră Klimas.

Fluxul de știri
0