Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un fermier din Moldova a cultivat coriandru, în pofida condiţiilor de secetă

© Sputnikкориандр
кориандр - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
El a semănat opt hectare cu această cultură și chiar din primul an a strâns o recoltă record.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik, Andrei Petric. În satul Nicoreni din raionul Drochia a fost recoltat pentru prima dată coriandrul, o cultură mai neobişnuită pentru Moldova. În discuția cu corespondentul Sputnik, fermierul Ion Scorpan a menţionat că cel mai greu este să cultivi planta. Coriandrul nu se stropește cu chimicale și nu se prelucrează cu tehnica agricolă, iar din această cauză toate lucrările se fac pe vechi, cu sapa în mâni și cu un cântec vechi.

Засуха - Sputnik Moldova
Seceta și arșița creează condiţii neprielnice pentru viitoarea recoltă

El a subliniat că a semănat cu coriandru opt hectare și din primul an a obținut o recoltă record. Comparați, noi am adunat 900 de kilograme de pe hectar, iar de obicei se adună câte 600-700 de kilograme.

”Este cu 30% mai mult decât în locurile unde coriandrul se cultivă în mod tradițional”, a spus fermierul.

Despre calitățile curative ale coriandrului și ale uleiului obținut din el i-a vorbit corespondentului Sputnik Moldova Maria Cojocaru, doctor conferențiar la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie.

”Acesta este un calmant foarte eficient în caz de colici la copiii mici. Și sucul de coriandru este folosit în industria farmaceutică, în calitate de colagog și ca remediu antihemoroidal”, a explicat Cojocaru.

Linaloolul, uleiul eteric din coriandru, este pe larg folosit și în industria cosmetică în calitate de aromatizator pentru săpun şi alte produse cosmetice, cărora le imprimă un miros de lăcrimioare.

Fluxul de știri
0