Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderul «Stângii» germane: Impunând sancțiuni, alergăm prostește după America

© RIA NovostiВвести санкции против руководства Белоруссии требует Европарламент
Ввести санкции против руководства Белоруссии требует Европарламент - Sputnik Moldova
Abonare
Europa nu poate asigura pacea și securitatea pe continent fără Rusia. Trebuie să înțelegem că Europa se află într-o altă situație decât America și nu trebuie de urmat orbește politica de sancțiuni față de Moscova, consideră Gregor Gysi.

CHIŞINĂU, 10 avg — Sputnik. Unul dintre liderii partidului german de Stânga, Gregor Gysi, este convins că Europa a ales o cale greșită, urmând orbește politica de sancțiuni împotriva Rusiei promovată de Washington. Politicianul a vorbit despre asta într-un interviu pentru postul TV german ZDF, citat de RIA Novosti.

Уборка урожая зерновых - Sputnik Moldova
Fermierii germani se sufocă: cer revizuirea politicii sancţiunilor

Corespondentul canalului a presupus că Gysi îi prezintă pe ruşi „într-o alură romantică”. Politicianul l-a contrazis, afirmând că partidul său are o abordare exclusiv pragmatică în raport cu politica.

„Niciodată nu vom reuși să asigurăm pacea și securitatea în Europa fără Rusia și fiind împotriva ei. Trebuie să înțelegem că Europa se află într-o altă situație decât America. Noi alergăm prostește după ei, instituind sancțiunile așa cum o doresc Statele Unite, în timp America își extinde între timp propriul comerț. Nu este o abordare corectă”,  consideră politicianul german.

În afară de aceasta, Gregor Gysi crede că autoritățile europene vor fi nevoite să recunoască reunificarea Crimeii cu Rusia, care, în opinia lui, a fost nelegitimă.

Fluxul de știri
0