Fermierii germani se sufocă: cer revizuirea politicii sancţiunilor

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Accesați arhiva multimediaУборка урожая зерновых
Уборка урожая зерновых - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ceea ce pare bun pentru unii politicieni europeni, este inacceptabil pentru fermierii din unele ţări ale UE, inclusiv din Germania. Agricultorii şi fermierii din această ţară se pronunţă contra politicii sancţiunilor antiruseşti.

CHIŞINĂU, 25 iun – Sputnik. Presa germană scrie că fermierii nemţi încearcă să determine factorii de decizie europeni să revadă politica de sancţiuni faţă de Rusia, deoarece sectorul agricol, inclusiv cel din Germania, suportă pierderi importante în din cauza actualelor relaţii ruso-europene.

La o reuniune recentă a producătorilor agricoli din Germania a fost lansat un apel către politicieni, cărora li se cere să facă eforturi în vederea anulării embargoului rusesc la produsele alimentare produse în ţările ce susţin sancţiunile antiruseşti. Potrivit protagoniştilor acestui apel, au de suferit cel mai mult din cauza restricţiilor adoptate de Moscova, ca reacţie la sancţiunile occidentale, producătorii de carne, lactate, fructe şi legume.

Potrivit preşedintelui asociaţiei germane a fermierilor, Joachim Rukwied, citat de Deutsche Welle, restricţiile la care au recurs autorităţile de la Moscova au condus la reducerea dramatică a vânzărilor unor produse cum sunt lactatele, carnea,fructele şi legumele.

Fermierii germani le-au cerut politicienilor din ţara lor să promoveze iniţiative de natură să conducă la anularea embargoului rusesc la produsele alimentare din UE.

 

Fluxul de știri
0