Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Franţa: plăţile pentru „Mistral” vor fi mai mici decât 1,2 mlrd euro

© Sputnik / Alexei DanichevMistral Helicopter Carrier
Mistral Helicopter Carrier - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia şi Franţa au adoptat în ajun decizia de încetare a acţiunii contractului pentru construirea şi livrarea a două port-elicoptere de tip „Mistral”. Parisul a început să achite deja părţii ruse mijloacele financiare conform contractului.

CHIŞINĂU, 6 aug — Sputnik. Ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, a declarat că Parisul intenţionează să achite complet mijloacele financiare în baza contractului de construire a celor două port-elicoptere „Mistral”, achitările sunt cuantificate la mai puţin de 1,2 miliarde de euro, informează agenţia Reuters, citată de RIA Novosti.

Открытие Международного военно-технического форума АРМИЯ-2015 - Sputnik Moldova
Rusia
În Rusia au fost proiectate alternative ale „Mistralelor” franceze

„Preţul iniţial al celor două nave constituia 1,2 miliarde de euro. Achitările conform acordului (nou) vor fi mai mici, întrucât Rusiei i se vor restitui în euro obligaţiunile financiare, pe care le va putea converti în numerar”, a declarat ministrul la postul de radio RTL.

Potrivit lui Le Drian, suma exactă şi conţinutul de bază al acordului vor fi discutate încă în Parlament, care trebuie să ratifice acordul la care au ajuns părţile.

Anterior, serviciul de presă al Kremlinului a anunţat că părţile au adoptat o decizie de încetare a acţiunii contractului pentru construirea a două port-elicoptere de tip „Mistral”. A devenit cunoscut, de asemenea, că Franţa a transferat deja mijloace financiare conform contractului, iar după returnarea echipamentului va putea să dispună de corăbii.

Fluxul de știri
0