Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prima întrevedere oficială a lui Valeriu Streleţ, cu Pirkka Tapiola

© Sputnik / Guvernul RM guvern
guvern - Sputnik Moldova
Abonare
Uniunea Europeană va acorda tot sprijinul noului Guvern al Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 31 iul – Sputnik. Prima întrevedere pe care a avut-o premierul Valeriu Streleţ după votul de învestire în Parlament a fost cu şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola.

Валерий Стрелец представляет парламенту Молдовы программу деятельности нового правительства и обновленный состав кабинета министров - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parlamentul Moldovei a învestit Guvernul Streleţ

Diplomarul UE l-a felicitat pe Streleţ cu ocazia învestirii sale în funcţie, precum şi a întregului Cabinet de Miniştri. Tapiola a declarat că instalarea Guvernului va asigura stabilitatea şi continuarea reformelor în Moldova. Oficialul european a confirmat disponibilitatea Uniunii Europene pentru cooperare şi a reiterat sprijinul în promovarea reformelor.

Premierul s-a arătat deschis pentru un dialog eficient cu partenerii europeni.

„Este firesc să am această primă întrevedere oficială în calitate de prim-ministru cu Dumneavoastră, reprezentantul Uniunii Europene la Chișinău. Avem o agendă ambiţioasă şi suntem ferm convinşi că vom reuşi să o realizăm cu succes, împreună cu partenerii noştri”, a precizat Streleț.

În cadrul întrevederii s-au discutat aspectele cooperării bilaterale, implementării Acordului de Asociere RM-UE şi priorităţile de activitate în perioada imediat următoare. Un subiect aparte al discuţiei a vizat stadiul actual al realizării condiţionalităţilor privind crearea Zonei de Liber Schimb, Aprofundat şi Cuprinzător, inclusiv în regiunea din stânga Nistrului.

La întrevedere au participat şi vicepremierii Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Stephane Bride, ministru al Economiei, Victor Osipov şi Ghenadie Brega.


Fluxul de știri
0