Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul Moldovei a învestit Guvernul Streleţ

© SputnikВалерий Стрелец представляет парламенту Молдовы программу деятельности нового правительства и обновленный состав кабинета министров
Валерий Стрелец представляет парламенту Молдовы программу деятельности нового правительства и обновленный состав кабинета министров - Sputnik Moldova
Abonare
Noul Guvern condus de Valeriu Streleţ a fost votat de deputaţi.

CHIŞINĂU, 30 iul – Sputnik. Parlamentul Moldovei a votat cu 52 de mandate programul de guvernare şi membrii Cabinetului de Miniştri, condus de Valeriu Streleţ. 

guvern - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noul Guvern al Moldovei va arăta aşa

În componenţa Guvernului AIE-3 intră membri ai PLDM, PD şi PL.

Coaliţia de guvernare în Parlament are în total 52 de mandate, de la PLDM – 20, PD – 19 şi PL – 13.

Guvernul asigură realizarea politicii interne şi externe a statului şi exercită conducerea generală a administraţiei publice. În exercitarea atribuţiilor, Guvernul se conduce de programul său de activitate, acceptat de Parlament.

În baza votului de încredere acordat de Parlament, Preşedintele Republicii Moldova numeşte Guvernul. Guvernul îşi exercită atribuţiile din ziua depunerii jurământului de către membrii lui în faţa Preşedintelui Republicii Moldova.

În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a funcţiei, Preşedintele Republicii Moldova revocă şi numeşte, la propunerea prim-ministrului, unii membri ai Guvernului.

 

Fluxul de știri
0