Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Polonia nu este gata să ofere masiv statut de refugiat ucrainenilor

© Sputnik / Filip Klimashevsky / Accesați arhiva multimediaАкция протеста фермеров и садоводов Польши прошла в Варшаве
Акция протеста фермеров и садоводов Польши прошла в Варшаве - Sputnik Moldova
Abonare
Autorităţile Poloniei doresc ca ucrainenii să găsească condiţiile necesare de viaţă în patria lor, a declarat adjunctul ministrului afacerilor externe a l Poloniei, Rafał Trzaskowski.

CHIŞINĂU, 31 iul — Sputnik. Polonia va susţine în continuare Ucraina în calea ei spre Europa, dar nu este gata să ofere masiv statutul de refugiat ucrainenilor, a declarat adjunctul ministrului afacerilor externe al Poloniei, Rafał Trzaskowski, potrivit RIA Novosti.

Акция протеста фермеров и садоводов Польши прошла в Варшаве - Sputnik Moldova
Polonia este gata să primească migranţi

„Noi am deschis pentru ei (ucraineni) piaţa muncii. Aceasta este o politică conştientizată, doar Ucraina nu este statul în care cetăţenii să fie în pericol de moarte ori să fie urmăriţi pe teritoriul ţării lor. Noi pornim de la faptul că  ucrainenii din est pot merge în alte regiuni ale ţării”, — a spus Trzaskowski, citat de ziarul polonez „Rzecz Pospolita” (Res Publica).

Potrivit publicaţiei, din momentul declanşării evenimentelor pe Maidanul din Kiev, autorităţile Poloniei au oferit statutul de refugiat doar pentru şase ucraineni.

După cum afirmă adjunctului MAE al Poloniei, „oferirea în masă a statutului de refugiat pentru ucrainenilor ar avea urmări dramatice. Este de menţionat că numărul cetăţenilor strămutaţi în interiorul Ucrainei constituie deja peste un milion de oameni”.

„O parte dintre ei ar fi putut solicita azil în Polonia, dar nu de asta avem noi nevoie. Noi dorim ca ucrainenii să găsească condiţiile necesare pentru viaţă la ei, în Ucraina liberă şi democratică”, a punctat Trzaskowski.

Fluxul de știri
0