Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Polonia este gata să primească migranţi

© Sputnik / Filip Klimashevsky / Accesați arhiva multimediaАкция протеста фермеров и садоводов Польши прошла в Варшаве
Акция протеста фермеров и садоводов Польши прошла в Варшаве - Sputnik Moldova
Abonare
Premier: Polonia este gata să primească migranţii benevol.

CHIŞINĂU, 25 iunie – Sputnik. Polonia este gata să primească migranţi, însă în baza principiilor benevole, dar nu conform cotelor obligatorii propuse de Comisia Europeană, a declarat joi prim-ministrul ţării, Ewa Kopacz, înainte de plecarea la summit-ul UE de la Bruxelles.

La Bruxelles începe adunarea şefilor de state şi guverne ai 28 de ţări ale Uniunii Europene. Una dintre principalele teme va fi rezolvarea problemei migraţiei ilegale şi distribuirea cotelor.

„Pentru mine, solidaritatea înseamnă responsabilitate”, — a spus Kopacz. Şeful guvernului Poloniei a menţionat că „la summit-ul precedent a fost luată decizia în care cuvintele cheie au fost „caracterul benevol”. Cu toate acestea, Comisia Europeană a ieşit cu iniţiativa cotelor pentru distribuirea migranţilor între ţările UE, în conformitate cu care Polonia va trebui să primească 6,65% de refugiaţi, adică 2659 de oameni.

 

Fluxul de știri
0