Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova se construiesc mai puţine clădiri rezidenţiale

© Sputnikcasa дом
casa дом - Sputnik Moldova
Abonare
Biroul Naţional de Statistică relatează că, în ianuarie-iunie, s-au eliberat cu 6,3% mai puţine autorizaţii pentru construcţia clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.

CHIŞINĂU, 31 iul – Sputnik. În jumătate de an, instituţiile statului au eliberat 2143 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale. Numărul acestora a scăzut cu 6,3% faţă de ianuarie-iunie anul trecut.

North Korean workers construct a factory in the Kaesong Industrial Complex, north of the inter-Korean border, North Korea (file photo) - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova: au crescut preţurile în construcţii

Din volumul total al autorizaţiilor de construire a clădirilor 1271 le-au revenit clădirilor rezidenţiale, din care 56,1% sunt pentru zona rurală. 

În ianuarie-iunie, numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădirile rezidenţiale a scăzut cu 65 unităţi, iar pentru clădirile nerezidenţiale cu 80 unităţi, în descreştere cu 4,9% respectiv 8,4% faţă de perioada respectivă a anului precedent.

Creşteri a autorizaţiilor de construire pentru clădirile rezidenţiale s-au înregistrat în Chişinău, regiunea de dezvoltare Centru şi regiunea de dezvoltare Sud, iar pentru clădirile nerezidenţiale, în regiunea de dezvoltare Centru.

Din numărul total al autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri, în mediul urban au fost eliberate 1180 autorizaţii, iar în mediul rural 963, sau în scădere faţă de nivelul înregistrat în perioada similară a anului precedent respectiv cu 112 unităţi şi 33 unităţi. 


Fluxul de știri
0