Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Militanţii kurzi au încercat să arunce în aer trenul Ankara-Teheran

© Fotolia / badahosIstanbul
Istanbul - Sputnik Moldova
Abonare
Bomba a explodat în timp ce trenului circula, însă acesta nu a deraiat, continuându-şi calea. Liniile de cale ferată au fost avariate în regiunea exploziei.

CHIŞINĂU, 30 iul — Sputnik. Militanţii Partidului Muncitoresc Kurd (PMK), interzis în Turcia, au detonat joi o bombă, pe direcţia de circulaţie a trenului Ankara-Teheran, în provincia Bingöl din estul Turciei. Victime nu au fost înregistrate, informează agenţia Anadolu, cu referire la guvernatorul provinciei, Yavuz Selim Kёshgera, potrivit RIA Novosti.

Den tyrkisk-syriske grænse - Sputnik Moldova
Forţele Aeriene ale Turciei, cele mai puternice lovituri asupra PMK


Incidentul a avut loc pe segmentul dintre staţiile Suveran şi Genc, bomba explodând în timpul trecerii trenului, însă acesta nu a deraiat şi şi-a continuat mişcarea. Linia de cale ferată din regiunea exploziei a fost avariată. Se desfăşoară lucrări de restabilire. Poliţia caută teroriştii.

Situaţia în Turcia s-a înrăutăţit brusc în ultima săptămână, după atacul terorist comis de SI în Suruç, la frontieră cu Siria şi uciderea poliţiştilor în provinciile din sud-est, pentru care şi-a asumat răspunderea Partidul Muncitoresc Kurd (PMK). Victime ale teroriştilor au ajuns 46 de persoane, inclusiv 15 poliţişti şi militari.

Fluxul de știri
0