Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Forţele Aeriene ale Turciei, cele mai puternice lovituri asupra PMK

© SputnikDen tyrkisk-syriske grænse
Den tyrkisk-syriske grænse - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit mediilor de informare, opt avioane de luptă F-16 turceşti au aruncat bombe de mare putere cu ghidare laser asupra poziţiilor susţinătorilor Partidului Muncitoresc Kurd, în regiunea muntelui Kandil din Irak, unde este amplasat sediul PMK.

CHIŞINĂU, 29 iul – Sputnik. Opt avioane de luptă F-16 turceşti au desfăşurat noaptea trecută cel mai mare atac aerian de la începutul operaţiunii, asupra poziţiilor din Irakul de Nord a Partidului Muncitoresc Kurd (PMK), interzis în ţară, informează postul TV Haber Turk, cu referire la o sursă militară.

Bombele de mare putere cu ghidare laser au fost aruncate asupra taberelor militanţilor şi depozitelor cu armament din regiunea muntelui Kandil, unde este amplasat sediul PMK.

Autorităţile Turciei a confirmat informaţia privind bombardarea masivă a poziţiilor PMK de către Forţele Aeriene turceşti.

Situaţia în Turcia s-a înrăutăţit brusc în ultima săptămână, după atacul terorist comis de SI în Suruç, la frontieră cu Siria şi uciderea poliţiştilor în provinciile din sud-est, pentru care şi-a asumat răspunderea Partidul Muncitoresc Kurd (PMK). Forţele armate ale Turciei atacă, începând cu vinerea trecută, poziţiile SI din nordul Siriei şi a PMK din nordul Irakului.

Fluxul de știri
0