Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Corupţia în Moldova este invincibilă

© Sputnik / Andrei Starostin / Accesați arhiva multimediajustice, суд
justice, суд - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Generală a deschis, în lunile ianuarie-iunie, 425 de cauze penale pentru infracţiuni de corupţie.

CHIŞINĂU, 30 iul – Sputnik. În prima jumătate a acestui an, au fost pornite 425 de cauze penale privind infracţiuni de corupţie, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuz în serviciu. Potrivit Procuraturii Generale, numărul dosarelor anticorupţie a rămas practic la acelaşi nivel în comparaţie cu perioada similară a anului trecut, când au fost intentate 417 cauze penale.

Наручники - Sputnik Moldova
Societate
La Chişinău un şef de vamă a fost încătuşat pentru corupţie

În aceeaşi perioadă, procurorii au expediat în judecată 158 de cauze penale privind infracţiunile de corupţie, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuz în serviciu în privinţa a 193 persoane.

Cu participarea procurorilor din Procuratura anticorupţie, instanţele de judecată au pronunţat 94 de sentinţe în privinţa a 114 persoane. Ponderea sentinţelor de condamnare pentru comiterea acestor categorii de infracţiuni a crescut cu 18,2 la sută, faţă de perioada analogică a anului trecut.

Din numărul total de 114 persoane în privinţa cărora au fost pronunţate sentinţe, 93 de persoane au fost condamnate, 11 persoane au fost achitate, iar în privinţa a 9 persoane procesul penal a fost încetat.

Fluxul de știri
0