Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

UE salută creşterea tarifelor la gaz şi lumină în Moldova

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaПервая в России электростанция с парогазовым бинарным циклом
Первая в России электростанция с парогазовым бинарным циклом - Sputnik Moldova
Abonare
Secretariatul Comunității Energetice salută deciziile de majorare a tarifelor la energia electrică şi gazele naturale în Moldova.

CHIŞINĂU, 29 iul – Sputnik. Secretariatul Comunității Energetice (SCE) salută deciziile Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) din Moldova de a majora tarifele la energia electrică și gazele naturale livrate consumatorilor finali şi stabilirea tarifelor pentru serviciile de distribuție a acestor resurse energetice.

Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova
Republica Moldova
ANRE chemată în judecată de furnizori

„Actuala ajustare a tarifelor la energia electrică pentru consumatorii finali a fost necesară pentru a evita o posibila criză energetică, care s-a intensificat odată cu deprecierea leului moldovenesc”, susţine SCE.

Vice-directorul SCE, Dirk Buschle, a declarat că „decizia ANRE constituie o precondiţie necesară pentru stabilizarea sectorului energetic din Republica Moldova, dar ea trebuie continuată, făcându-se mai mulți pași și reforme fundamentale”.

În comentariul SCE se mai menţionează că aprobarea tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice va înlătura cazul de nerespectare de către Republica Moldova a obligaţiilor sale prevăzute de Directiva cu privire la normele comune pentru piața internă de energie electrică. 

În luna mai 2015, Secretariatul Comunității Energetice a expediat ANRE o scrisoare deschisă, în care a anunţat că va iniția o procedură preliminară de sancţionare în legătura cu nerespectarea adoptării tarifelor de distribuție aplicabile pentru toți consumatorii eligibili, inclusiv pentru furnizori. Scopul acestei scrisori a fost de a oferi Republicii Moldova posibilitatea de a reacționa, în termen de două luni, la cazul de nerespectare a legislației Comunității Energetice.


Fluxul de știri
0