Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova au sporit cu 28% cazurile de agresare sexuală a minorilor

© Fotolia / Ruslan Grumble Наручники на клавиатуре
Наручники на клавиатуре - Sputnik Moldova
Abonare
În fiecare al 6-lea caz, minorii au devenit victime ale agresiunii din partea rudelor.

CHIȘINĂU, 28 iul – Sputnik. În Moldova, în primele șase luni ale lui 2015, copiii figurează ca victime în 148 de dosare penale intentate pentru agresare sexuală. Este cu 27,6% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, indică datele Procuraturii Generale a RM.

Генеральная прокуратура - Sputnik Moldova
Societate
Peste 200 de dosare penale pe cazuri de viol, în care figurează copii

Potrivit datelor statistice, în 24 de cazuri copiii au fost siluiți de rude: în 7 cazuri – de tatăl biologic, în 6 cazuri – de concubin, iar în 11 cazuri – de alte rude.

În ultima perioadă, au fost pronunţate sentinţe de condamnare în cazul a trei violatori, doi dintre care sunt minori. Un caz îngrozitor a avut loc în septembrie 2014, la Ungheni, când trei tineri în vârstă de 14,15 și 11 ani au bătut un băiețel de 7 la un şantier de construcţii şi l-au violat. Urmărirea penală în cazul infractorului de 11 ani a fost oprită, pentru că acesta nu a atins vârsta la care poate fi tras la răspundere penală. Complicii săi au fost condamnați la 4 și 5 ani de privațiune de libertate în instituții penitenciare pentru minori.

În iunie, instanța a dat verdictul în alt caz, în care a avut de suferit un băiețel de 8 ani. În 2013, el a fost violat de un locuitor de 20 de ani din Telenești, care l-a amenințat cu răfuiala fizică în cazul în care va vorbi despre cele întâmplate. În consecinţă, copilul le-a povestit părinților despre cele păţite abia după jumătate de an. Acum el continuă un curs de restabilire psihologică. Violatorul a fost condamnat la 12 ani de închisoare.

Fluxul de știri
0