Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM, PDM şi PL îl agreează pe Valriu Streleţ la funcţia de premier

© Sputnik MoldovaGhimpu, Filat, Lupu
Ghimpu, Filat, Lupu - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii AIE3 au anunţat oficial că Valeriu Streleţ este candidatura agreată pentru funcţia de şef al Guvernului Moldovei.

CHIŞINĂU, 27 iul – Sputnik. Candidatul alianţei PLDM-PDM-PL la funcţia de premier este Valeriu Streleţ. După cum au anunţat liderii celor trei partide după discuţiile cu şeful statului, candidatura acestuia a fost acceptată de toate părţile.

Майя Санду - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Probabil, alianţa a renunţat la Maia Sandu

Cât priveşte candidatura Maiei Sandu, liderul PLDM, Vlad Filat a declarat că nu s-a reuşit nici măcar organizarea unor întâlniri între aceasta şi partidele din alianţă, pentru a fi puse în discuţie ideile pe care dânsa le-a avansat. „În privinţa Maiei Sandu nu a fost atins consensul. Eu regret acest lucru. Ar fi fost bine dacă se discuta şi dacă am fi ajuns la un consens. Dar situaţia în Republica Moldova e foarte dificilă. Aprofundarea crizei politice constituie un pericol foarte mare. Am considerat că trebuie să fim mai înţelepţi şi în această situaţie am venit cu altă candidatură, cea a domnului Streleţ. Vom acţiona energic şi plenar în vederea promovării reformelor necesare şi realizării programului de guvernare. Acum e important cu adevărat ca ţara să aibă premier, doar aşa avem şansa să reuşim”, a spus Filat.

Şeful liberal-democraţilor speră că până joi candidatul desemnat va reuşi să vină cu programul de guvernare şi cu lista guvernului în Parlament. „Nu mai avem timp”, a punctat Filat.

Fluxul de știri
0