Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dosar penal pentru curse ilegale de maşini lângă Horeşti

© Sputnik / DSEaccident
accident - Sputnik Moldova
Abonare
Natalia Gherman solicită autorităților competente pedepsirea persoanelor vinovate de producerea accidentului de la Băcioi și sporirea siguranței rutiere.

CHIŞINĂU, 27 iul – Sputnik. Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a convocat luni o ședință de lucru pe subiectul acțiunilor interprinse în investigarea accidentului produs în seara zilei de 25 iulie pe traseul Chişinău-Cimişlia, lângă localitatea Horeşti. 

accident - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cursele ilegale de maşini: un motiv al accidentului de la Horeşti?

Ministrul de Interne în exercițiu, Oleg Balan, a raportat despre circumstanţele producerii accidentului şi concluziile preliminare ale poliţiei, inclusiv deschiderea cauzelor penale în privinţa persoanelor care se fac vinovate, punctând circumstanţele care ar fi putut provoca accidentul: organizarea curselor ilegale pe un traseu public și nerespectarea regulilor de circulație rutieră. 

Gherman a cerut să fie realizată o analiză complexă a cauzelor accidentului şi tragerea la răspundere, inclusiv pe cauze penale pe omor, a celor care se fac vinovaţi de tragedie, în special organizatorii aşa-ziselor curse. De asemenea, prim-ministrul interimar a recomandat Ministerului de Interne să informeze cetăţenii obiectiv despre circumstanţele accidentului şi măsurile care urmează a fi întreprinse pe marginea acestui caz.

Gherman a solicit implementarea rapidă a acţiunilor pentru sistarea practicii de curse ilegale de maşini.

S-a convenit şi asupra necesității de modificare a cadrului legal în vederea pedepsirii organizatorilor de curse. Un proiect în acest sens a fost propus în anul 2012.

Cinci persoane au decedat, iar trei au fost transportate la Spitalul de Urgenţă din Chişinău în urma coliziunii a unui automobil de marca BMW cu un microbuz pe traseul Chişinău-Cimişlia, în apropierea satului Horeşti, raionul Ialoveni. Accidentul s-a produs sâmbătă noaptea, după ora 23.00.

Fluxul de știri
0