Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cursele ilegale de maşini: un motiv al accidentului de la Horeşti?

© Sputnik / DSEaccident
accident - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţia anchetează dacă accidentul de pe traseul Chişinău-Cimişlia, soldat cu cinci morţi, putea fi cauzat de cursele ilegale de maşini

CHIŞINĂU, 27 iul – Sputnik. Inspectoratul de Poliţie din Ialoveni va investiga în ce măsură au determinat cursele ilegale de maşini producerea tragicului accident de sâmbătă noaptea soldat cu cinci morţi. 

дтп - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Tragedie pe traseul Chișinău-Cimișlia: cinci oameni au decedat

Cinci persoane au decedat, iar trei au fost transportate la Spitalul de Urgenţă din Chişinău în urma coliziunii a unui automobil de marca BMW cu un microbuz pe traseul Chişinău-Cimişlia, în apropierea satului Horeşti, raionul Ialoveni. Accidentul s-a produs sâmbătă noaptea, după ora 23.00.

Accident ДТП - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Aproape în fiecare zi în accidentele rutiere din ţară moare un om

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Diana Fetco, a declarat pentru Sputnik Moldova că Inspectoratul de Poliţie din Ialoveni va ancheta gradul de vinovăţie a persoanelor, maşinile cărora staţionau pe carosabil în apropiere de locul unde a avut loc accidentul, în producerea acestuia.

Din imaginile video filmate cu camera de bord a unuia dintre autovehiculele care staţionau pe traseu şi plasate pe internet, se vede că ambele benzi de circulaţie pe direcţia de deplasare a automobilului implicat în accident erau ocupate de mai multe maşini. Astfel, acestea au creat un obstacol pentru alte maşini care se deplasau pe sensul respectiv. La un moment dat, camera a surprins BMW-ul care trece cu o viteză excesivă pe banda de sens opus. Peste câteva clipe s-a auzit doar cum BMW-ul s-a izbit violent în microbuzul care circula regulamentar.

„Ancheta se va expune dacă maşinile din imagine staţionau, circulau, sau participau la o cursă ilegală”, a declarat Fetco.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Naţional de Patrulare a precizat pentru Sputnik că toate persoanele care se aflau la locul producerii accidentului pe traseul Chişinău-Cimişlia au acum statut de martori.

Fetco a declarat că în prezent legislaţia naţională nu prevede amenzi pentru organizarea curselor ilegale de maşini. Pe masa MAI se află un proiect de lege care, deocamdată, nu a fost avizat de Guvern şi discutat în Parlamen şi care prevede amenzi pentru organizarea rally-urilor ilegale pe traseele naţionale şi cele locale. 

„Tot ce poate face acum Inspectoratul Naţional de Patrulare este să sancţioneze şoferii pentru depăşirea limitei de viteză şi pentru crearea impedimentelor la trafic”, a declarat pentru Sputnik purtătorul de cuvânt al INP.

Cele cinci persoane decedate în accidentul din apropiere de Horeşti, trei bărbaţi şi două femei, sunt cu vârste cuprinse între 28 şi 46 de ani.

În accidentele rutiere înregistrate pe traseele naţionale în lunile ianuarie-iunie au decedat 129 de persoane, iar alte 1348 – au fost traumatizate.

Fluxul de știri
0